Innovatieonderzoek.nl

Familiebedrijven zijn innovatiever dan andere bedrijven

Door: Bart | 10-04-2013 09:30
extern onderzoek | 11432 x gelezen | 0 reacties>

Het gaat goed met de familiebedrijven ten opzichte van andere bedrijven. Ze zijn gezonder, gaan niet zo snel failliet en ze zijn innovatief. Dit zijn de resultaten van een onderzoek van ING, MKB Nederland, Ernst & Young en de branchvereniging Familiebedrijven. Het onderzoek werd op afgelopen maandag 8 apruil 2013 door minister Henk Kamp van Economische Zaken in ontvangst genomen tijdens de opening van de Week van de Ondernemer in Utrecht. 

Innovatiever

Er bestaat een algemeen beeld dat familiebedrijven vooral weinig met verandering hebben. Het zijn saaie en conservatieve bedrijven. Maar dit klopt niet volgens minister Kamp. Maar juist omdat ze een solide financiering hebben zijn ze bestand tegen de crisis en zijn ze ook nog eens innovatiever dan andere bedrijven. Dat is erg belangrijk in deze tijden.

90% laat deel winst terugvloeien

Wat deze familiebedrijven sterk maakt is dat 90% van deze bedrijve de winst, volledig een deel ervan, laten terugvloeien in het bedrijf. Hierdoor hebben de bedrijven relatief grote budgetten om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en in de markt te zetten. Ook komt de winst ten goede aan nieuwe technologieën.

Opvallend veel overnames

Een opvallend detail is dat relatief veel overnames worden gepleegd door familiebedrijven (33%). Er zijn waarschijnlijk voldoende financiële voorzieningen aanwezig om acquisities te doen op de markt. 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren