Innovatieonderzoek.nl

Nederland in top vijf op het gebied van innovatie in de EU

Door: Bart | 02-04-2013 09:00
extern onderzoek | 9924 x gelezen | 0 reacties>

Het gaat goed met Nederland op het gebied van innovatie prestaties in de EU. Dit heeft het jaarlijkse scoreboard voor Onderzoek en Innovatie 2013 van de Europese Comissie uitgewezen. Aan de hand van investeringen in onderzoek en ontwikkeling, en nog 24 andere factoren worden landen vergeleken. Nederland is geen koploper, maar staat wel in de top vijf.

In vergelijking met vorig jaar is Nederland geklommen van de zevende naar de vijfde plaats. Alleen Zweden, Duitsland, Denemarken in Finland staan nog boven Nederland. Aantrekkelijke onderzoekstructuren en een goede samenwerking tussen onderzoekers en ondernemers zorgen voor de goede score. De hoogste score wordt behaald op het aantal innovatieve MKB’s en groei voor niet R&D gerelateerde innovatie uitgave. Echter investeren Nederlandse bedrijven minder in onderzoek en ontwikkeling. Ook blijven de economische effecten wat achter.

De economische crisis lijkt weinig effect te hebben op de innovatieprestaties van de gehele EU. Deze is namelijk verbeterd. Alhoewel de innovatiekloof tussen de EU-landen onderling wel groter wordt. De grootste winnaars zijn Estland, Litouwen en Letland. Zij hebben de meeste vooruitgang geboekt.

Bron: Europese Commissie

 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren