Innovatieonderzoek.nl

Quby wint prijs voor Smart Grid

Door: Stijn Driessen | 07-02-2011 07:30
discussie | 7114 x gelezen | 0 reacties>

Vorige week heeft Quby de Smart Grid prijs binnengesleept. Deze award is bedoeld voor producten of concepten die er toe bijdragen dat mensen consumenten kiezen voor Smart Grid technologiën.

Smart Grid
Smart Grid technologiën maakt gebruik van electrotechniek gecombineerd met informatietechnologie. Zo kan bijvoorbeeld het internet gebruikt worden om zuiniger om te gaan met het verbuik van elektriciteit of gas.

Quby
Quby heeft de prijs gewoonnen met haar slimme thermostaat. De thermostaat geeft overzichtelijk aan de gebruiker weer wat het actuele gebruik is. Via sensoren op de verbruiksmeters weet Quby direct wat het gebruik is en waar het heen gaat. Ook ontvangt Quby draadloos internet waardoor de gebruikers handige widgets kan downloaden, maar ook via het internet de thermostaat kan instellen. 

Andere nominaties
Andere genomineerden waren Plugwise (met een stekker dat regelde dat de wasmachine pas begon wanneer stroom goedkoper was), GPX (digitale energie-rekening met zowel het verbruik als productie van energie van de gebruiker), SunCycle (nieuwe technologie voor het produceren van energie middels de zon).

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren