Innovatieonderzoek.nl

App awards

Door: Stijn Driessen | 02-02-2011 08:30
extern onderzoek | 7111 x gelezen | 0 reacties>

Marketing Awards zijn altijd een goede bron voor innovatieve ideeën. Immers worden de beste concepten die de afgelopen tijd geïntroduceerd zijn besproken om in aanmerking te komen voor een award. Zo zijn er ook heel veel App awards.

Een App award
Mobieltjes zijn de afgelopen tijd al hot. Het zorgt ervoor dat mensen altijd bereikbaar zijn en altijd de beschikking hebben tot de laatste informatie. Zeker met de verschillende App's die zijn ontworpen. Anytime, Anywhere, All information tot je beschikking. Vandaar dat er ook heel veel app awards jaarlijks worden uitgereikt. Omwille van deze reden heeft mobiThinking hier veel selecties in gemaakt.

Een award is niet de andere award
MobiThinking is namelijk van mening dat de ene award niet hetzelfde is als de andere award. MobiThinking verzamelt daarom alleen die awards die meer beloven. Zij zijn van mening dat bij de meeste awards de concepten daarna alweer vergeten worden en verzamelen daarom alleen die awards waarbij concepten winnen die blijvend zijn.

Voorbeelden
Zo geeft de website van MobiThinking vele leuke voorbeelden van concepten die aanzetten tot inspiratie. Bijvoorbeeld Simpli Banking:

Simpli Banking is een concept waarmee de mensen zonder een bank toch kunnen bankieren, en wel via hun mobieltje. Een veelbelovende innovatie in landen zoals India.

Of Forest Management:

Forest Management is een applicatie dat er voor zorgt dat grote onbeheerde gebieden gemakkelijker beheerd kunnen worden. Een groot probleem is vaak de grootte van deze gebieden waardoor surveillance niet effectief is. Door de app word in beeld gebracht waar hulpverleners in de buurt zijn en kunnen de teams snel reageren op oproepen die via de App geplaatst worden in geval van bijvoorbeeld een bosbrand.

Waarvoor wilt u een App ontwikkelen om uw business te verbeteren of juist een nieuwe dienst te leveren?

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren