Innovatieonderzoek.nl

Recensie: The Art of Innovation

Door: Stijn Driessen | 12-01-2011 09:00
boeken | 9377 x gelezen | 0 reacties>

Het is alweer een tijdje geleden dat ik The Art of Innovation van Tom kelley heb gelezen, maar ik herinner me een citaat nog maar al te goed: "Out there in some garage is an entrepreneur who's forging a bullet with your company's name on it. You've got one option now—to shoot first."

Hoewel de citaat niet van Tom Kelley zelf is geeft het wel de essentie weer van het boek. Hoe kan je als bedrijf continu innoveren en andere innovators voorblijven?

Business cases
In het boek staan veel business cases beschreven van IDEO hoe ze met haar klanten hebben geïnnoveerd en tot ideeën zijn gekomen. Erg praktisch geschreven en daarom ook direct implementeerbaar voor je eigen organisatie. Zo wordt er onder andere in het boek beschreven dat innovatie begint met er anders naar te kijken. Hoe kijkt een kind bijvoorbeeld tegen het probleem aan? Of iemand anders? In het boek bepleit Tom Kelley niet voor niks dat in de creatie fase een diversiteit aan deelnemers bevorderlijk werkt.

Doorgaan waar anderen stoppen
De mentaliteit van IDEO wordt goed omschreven in het boek, namelijk doorgaan waar anderen stoppen. Het proces luidt: Begrijp, Bekijk, Visualiseer, Evalueer en Implementeer. Eerst is het belangrijk om het probleem goed te begrijpen en om te kijken of je klant het wel goed begrijpt. Vervolgens is het belangrijk om het publiek te bekijken, hoe gaan zij hier mee om en wat haar percepties omtrent het probleem of fenomeen zijn. Visualiseer je rot! 'Kom op met die madness'. Niets is te gek. Vervolgens evalueer je de gekke ideeën en verfijn je deze tot implementeerbare ideeën die je vervolgens implementeert.

Gemakkelijk boek
Ondanks dat de print van het boek totaal niet designvol is of innovatief leest het zeer gemakkelijk. De business cases onderstrepen perfect de boodschap en zijn inspirerend. Kortom: een aanrader om te lezen voor iedereen die wilt innoveren of meer wilt begrijpen van innovatie. 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren