Innovatieonderzoek.nl

Kracht bij innovatie

Door: Stijn Driessen | 06-12-2010 08:30
extern onderzoek | 4565 x gelezen | 0 reacties>

Jaarlijks worden in België bedrijven bekroont tot Gazellen wanneer zij snel groeien door Trends. Uit onderzoek van Serv blijkt dat deze Gazellen een andere bedrijfscultuur hebben dan de gemiddelde bedrijven en daar de innovatiekracht aan te danken hebben.

Gazellen zijn ook maar bedrijven
In eerste instantie zijn de Gazellen vergeleken met de gemiddelde onderneming. Net zoals de gemiddelde onderneming, zijn Gazellen ook 25 jaar oud en komen ze in alle groottes voor. Zowel kleine, middelgrote en grote ondernemingen zijn Gazellen uit een verscheidendheid aan sectoren. Uit het onderzoek komt naar voren dat Gazellen een grote impact hebben op de economie. Ze zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de groei, maar ook zijn ze innovators waardoor ze veel politieke aandacht krijgen. 

Innoverende kracht
Gazellen blinken uit met hun innoverende kracht. Zowel ontwikkeling, als vernieuwende toepassingen van bestaande materialen of concepten, of hun organisatie is innoverend. Vooral het laatste is waar hun kracht uit voorkomt. Door de organisatie zo in te richten om snel te kunnen reageren op de markt en andere veranderingen in de maatschappij of bij de klant zit de kracht van de Gazellen. 

Een belangrijk spinsel binnen deze ondernemingen is de ondernemer zelf. Hij moet de ambitie hebben om te groeien en niet bang zijn om over bepaalde zaken de controle te verliezen. Belangrijk hierbij is een goed personeelsbeleid volgens het onderzoek.

 

Is jouw organisatie een Gazelle?

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren