Innovatieonderzoek.nl

Beloningsstructuren meer op het individu

Door: Stijn Driessen | 03-12-2010 08:30
extern onderzoek | 5267 x gelezen | 0 reacties>

Uit extern onderzoek van de Hay Group blijkt dat de beloningstructuren in Nederland aan het veranderen zijn. In plaats van de zogenoemde groep- cq teambeloningen vindt beloning per individu steeds meer plaats.

Het onderzoek
Bij het onderzoek zijn 100 HR-functionarissen van grotere bedrijven in Nederland ondervraagd naar de beloningsstructuren binnen de bedrijven. Het onderzoek was gebaseerd op het thema 'verantwoord belonen', dat het thema was van het jaarlijkse Najaarsoverleg van Hay Group.

Te verwachten
De Hay Group schrikt niet van de resultaten. Doordat er steeds meer buitenlandse bedrijven, Nederlandse bedrijven hebben overgenomen was het te verwachten dat de beloningen ook door deze bedrijven werden bepaald. Aangezien, voornamelijk in de VS, veel om het individu gaat, is de beloning ook per individu.

Andere redenen voor de verschuiving is dat Nederland een dienstenland is, en dat diensten voornamelijk afhankelijk zijn van het individu. Ook starten er steeds meer ZZP'ers in Nederland wat een indicatie is voor persoonlijke beloning.

Beloning en innovatie
Uit ons onderzoek 'Oog op Innovatie 2010' bleek al dat werknemers graag persoonlijk beloond werden. Hierbij hoeft de beloning niet eens per definitie met geld te maken hebben, maar een stuk erkenning werd al zeer gewaardeerd. Uit het onderzoek bleek ook dat bedrijven die succesvol zijn met innovatie dit meer doen.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren