Innovatieonderzoek.nl

Twitter maakt slimmer

Door: Stijn Driessen | 10-11-2010 10:00
extern onderzoek | 4689 x gelezen | 0 reacties>

Uit onderzoek van Dr. Reynol Junco blijkt dat Twitter studenten slimmer maakt. Middels een one-group treatment en een controle groep kwam Junco hierachter.

Aanleiding
De aanleiding van het onderzoek is de opkomst van Twitter. Twitter wordt steeds vaker onder studenten gebruikt en ook scholen publiceren nieuws middels Twitter. Zo lichten zij studenten voor wat er gaande is en over nieuwe nieuwsartikelen binnen de school. Voor lesdoeleinden werd volgens Junco nog te weinig Twitter gebruikt.

Het experiment
70 eerstejaars geneeskunde studenten (Lock Haven University, Pennsylvania) kregen de opdracht om Twitter te gebruiken voor hun opdrachten en discussies. Een controle groep van 55 eerstejaars geneeskunde studenten (Lock Haven University, Pennsylviana) die precies dezelfde opdrachten en discussies voorgeschoteld kregen mochten geen Twitter gebruiken. Door een vergelijking tussen deze twee groepen te maken wordt duidelijk wat de invloed van Twitter precies is.

De resultaten
Uit de resultaten bleek dat de Twitterende student meer betrokken is bij de opdrachten en discussies. Dit was maar liefst twee keer zo hoog als de niet-twitterende student. Ook bleek dat het gemiddelde cijfer van de Twitterende student maar liefst 0,5 punt hoger was. 

Redenen dus om Twitter of andere Social Media te gebruiken voor lesdoeleinden.

Zie ook het filmpje:


Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren