Innovatieonderzoek.nl

Google zorgt voor win-win situatie

Door: Stijn Driessen | 05-11-2010 08:00
extern onderzoek | 4284 x gelezen | 0 reacties>

Het is niet onbekend dat Google veel innoveert. Wat voorheen bestond als zoekmachine voor websites, is al snel uitgebreid naar een zoekmachine voor kaarten, bedrijven en nog veel meer. Onlangs introduceerde Google, Google Instant.

Google Instant
Het principe van Google Instant lijkt veel op Google Suggest. Google Suggest sugereert waar een gebruiker naar kan zoeken. Instant zorgt ervoor dat de resultaten direct verversen, waardoor je niet eens meer op enter of op de zoek-knop hoeft te drukken.

Impact
Vanuit vele kanten werd er gekeken naar wat Google Instant zou betekenen. Er waren mensen die geloofden dat Google Instant het einde zou betekenen voor SEO, terwijl er ook velen waren die Instant zeggen als een extra reden om aan SEO te beginnen. Immers waar voorheen de gebruiker de eerste pagina helemaal langs scrolde voor alle resultaten zou Instant ervoor zorgen dat de gebruiker alleen nog maar na de top 3 kijkt en eerder haar zoekopdracht verfijnt. Daarnaast zouden ook de keywords anders worden, omdat er nu al na 3 letters een relevant zoekresultaat in beeld zou komen.

Onderzoek
Om de impact van Instant te meten heeft Marin Software onderzoek verricht middels pre data en post data van 2 weken. Uit dit onderzoek blijkt dat Instant wel degelijk een win-win situatie heeft gecreeërd voor de gebruiker en de adverteerders.

Win-win situatie
Zo blijkt uit het onderzoek dat gebruikers meer geenganeerd zijn bij de zoekresultaten. Ook zoeken zij 'sneller' doordat er korte zoekopdrachten zijn gegeven.

Tegelijkertijd steeg het aantal impressies en klikken en zorgde dit voor hogere conversies. Belangrijk dus voor adverteerders om hier extra aandacht aan te besteden. Immers betekent een nog verdere optimalisatie van advertenties voor hogere conversie.

Lees ook wat Tom Boagert hier over heeft geschreven.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren