Innovatieonderzoek.nl

Nederland wel productief maar niet innovatief

Door: Stijn Driessen | 01-11-2010 09:00
extern onderzoek | 5219 x gelezen | 0 reacties>

Volgens het Europees rapport is Nederland wel productief, maar niet innovatief in vergelijking met andere Europese landen. Ook zou Nederland meer aan duurzaamheid moeten doen.

Het rapport van de Europese Commissie geeft inzicht in de concurrentiekracht tussen de 27 Europese lidstaten. Ook geeft het advies hoe een land haar concurrentiekracht kan verbeteren. De Nederlandse economie heeft volgens het rapport meer private investeringen in onderzoek en ontwikkeling nodig. Ook duurzame energie moet hoger op de agenda.

Door meer kennis te ontwikkelen zou Nederland innovatiever kunnen worden. In vergelijking met andere landen is Nederland minder innovatief en dat is op termijn zorgwekkend. Nederland heeft wel een beduidend hogere arbeidsproductief dan andere lidstaten.

De aanbeveling om Nederland meer te laten doen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling is deels gebaseerd op de doelstelling van de Europese Commissie. In 10 jaar tijd wil de EU streven naar een groenere, meer concurrerende economie waarin efficiënter wordt omgesprongen met grondstoffen.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren