Innovatieonderzoek.nl

Mobiele applicaties veroveren steeds meer markt

Door: Stijn Driessen | 21-04-2010 09:00
implementatie | 3871 x gelezen | 0 reacties>

Zoals laatst al op het nieuws aangegeven heeft Nederland binnenkort een groot probleem met betrekking tot mobiele telefoonnummers. Zo meldt Opta, dat onderzoek doet naar mobiele telefoongebruik in Nederland. Binnen vier jaar zouden de mobiele telefoonnummers op zijn. 

Inmiddels zijn er al bijna net zoveel mobiele telefoonnummers in omloop als huistelefoon nummers. Volgens het onderzoek zou de overheid de nummers 060-, 069-, en 067- moeten vrijgeven om hier iets aan te doen. Samen zou deze reeks goed zijn voor 30 miljoen nummers.

We kunnen dus aardig zeggen dat mobiel gebruik flink heeft toegenomen de afgelopen jaar. Zo ook worden de mobieltjes steeds geavanceerder en is er steeds meer mogelijk voor bedrijven om te doen op mobiel gebied. Vooral applicaties worden steeds meer in trek. Met de komst van de Iphone App store en de Android Market, is nu ook Windows hierin geslaagd. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker voor organisaties om hiervoor applicaties te ontwikkelen. 

Kijk maar bijvoorbeeld eens naar de Appie applicatie, dat bij de lancering al meer dan 200.000 downloads had. Voordelen voor de AH? Naamsbekendheid, gebruiksvriendelijkheid en dus meer tevreden klanten, mogelijkheid aanbiedingen door te geven, data mining et cetera. 

Gebruik jij al applicaties om je klanten beter te dienst zijn?

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren